banner.jpg

Nieuws

7 april 2021

Studio VEO zeer geslaagd!

Studio VEO was een groot succes! Heeft u het gemist of wilt u het terugkijken? Dat kan!
7 april 2021

Convenant beoordeling projectplan opsporing ontplofbare oorlogsresten ondertekend tijdens Studio VEO

Tijdens Studio VEO op 1 april is het Convenant beoordeling projectplan opsporing ontplofbare oorlogsresten ondertekend door Pieter Verhoeve namens Platform Blindgangers en VNG en door Jan van Belzen, voorzitter VEO.
19 maart 2021

VEO website heeft een nieuw jasje!

De afgelopen tijd hebben we achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe opzet van de website van VEO. Neem snel een kijkje en laat ons weten wat u er van vindt!
17 februari 2021

Rijkswaterstaat actualiseert 'Kader Ontplofbare Oorlogsresten (land)'

Als opdrachtgever speelt RWS een belangrijke rol in de veilige omgang met Ontplofbare Oorlogsresten (OO). In het 'Kader Ontplofbare Oorlogsresten (land)'  wordt uiteengezet hoe RWS omgaat met OO in projecten op land en in de binnenwateren. 
2 februari 2021

Studio VEO: het werkveld in gesprek over OO

Nu een fysieke netwerkbijeenkomst zoals u van ons gewend bent er vanwege de coronamaatregelen helaas niet in zit, gooien we het over een andere boeg.  VEO nodigt u van harte uit voor Studio VEO!
1 februari 2021

Erratum Standaard RAW Bepalingen 2020

In de gepubliceerde versie van de Standaard RAW zaten een aantal storende onjuistheden over de besteksbepalingen Opsporen van ontplofbare oorlogsresten. Deze zijn door CROW gecorrigeerd in de Errata Standaard RAW Bepalingen 2020.
1 februari 2021

Tekstvoorstel risicobeheersing OO

De Overleggroep opdrachtgever- en opdrachtnemerschap OO heeft een tekstvoorstel risicobeheersing ontplofbare oorlogsresten UAV-GC opgesteld.
22 december 2020

Nieuwe regelgeving per 1 januari 2021

Voor ons werkveld gaat er op 1 januari 2021 behoorlijk wat veranderen. Na een lange voorbereidingstijd zal op die datum het Certificatieschema opsporen ontplofbare oorlogsresten (CS-OOO) in werking treden.
14 december 2020

Kenniscentrum over explosieven Tweede Wereldoorlog

Er komt een landelijk kenniscentrum voor gemeenten die te maken hebben met explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.
14 december 2020

​VEO leden online bijgepraat over ontwikkelingen

Op 7 december jl. zijn de leden van de VEO bijgepraat over de ontwikkelingen in ons werkveld. Na eerst een formele ledenvergadering, volgde een informatiebijeenkomst met presentaties van externe sprekers, bestuursleden en secretariaat. 
Documenten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief