banner.jpg

Nieuws

11 juli 2023

VEO heeft nieuwe Gedragscode OO

Tijdens de Ledenvergadering op 20 juni 2023 hebben de leden van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO) unaniem ingestemd met de Gedragscode OO.
11 juli 2023

Test detectiesystemen op proeflocatie

Een aantal leden van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO) heeft in samenwerking met Arcadis Nederland B.V. verschillende detectiesystemen getest. Op een testveld proefdetecties uitgevoerd waarin verschillende type OO op verschillende diepte waren aangebracht.
25 mei 2023

Een Ontplofbaar Oorlogsrest gevonden. Wat dan?

Voor Burgemeester, het magazine van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, schreven we een interview met burgemeester Nelly Kalfs en Jan van Belzen als onafhankelijk voorzitter van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO) over de vondst van OO.
5 april 2023

VEO Netwerkbijeenkomst 2023

Op 14 juni 2023 organiseert VEO weer een Netwerkbijeenkomst! Het moment voor opsporingsbedrijven, overheden, adviseurs en andere betrokkenen om elkaar te ontmoeten en te inspireren.
16 maart 2023

VEO actualiseert Gedragscode

Naar aanleiding van een evaluatie heeft de VEO besloten de Geschillenregeling OCE in te trekken en de Gedragscode te actualiseren en uit te breiden met een klachtenprocedure.
8 november 2022

Kennisuitwisselingsdag 2022

2 december 2022, Hotel van der Valk Zaltbommel
8 november 2022

Van transitie in 2022 naar exposure in 2023

Leden gaan aan de slag met nieuwe visie, missie en kernwaarden
13 december 2021

Plotseling overlijden John Blokvoort

Met ontsteltenis hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van John Blokvoort.
20 mei 2021

Richtlijn inzet beveiligd materieel bij opsporing van ontplofbare oorlogsresten

Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van VEO, Rijkswaterstaat en TNO heeft een richtlijn opgesteld voor de inzet van beveiligd materieel bij de opsporing van ontplofbare oorlogsresten.
20 mei 2021

VEO stelt samen met opdrachtgevers Handreiking validatie detectieapparatuur op

Het CS-OOO stelt eisen aan de validatie van detectieapparatuur. De Overleggroep opdrachtgever- en opdrachtnemerschap wenst meer uniformiteit te krijgen in de wijze waarop bedrijven de validatie uitvoeren. Daarom is de handreiking opgesteld, waarin de eisen uit het CS-OOO verder worden uitgewerkt.
Documenten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief