Tijdens
de Ledenvergadering op 20 juni 2023 hebben de leden van de Vereniging voor
Explosieven Opsporing (VEO) unaniem ingestemd met de Gedragscode OO.
Een aantal leden van de Vereniging voor
Explosieven Opsporing (VEO) heeft in samenwerking met Arcadis Nederland B.V.
verschillende detectiesystemen getest. Op een testveld proefdetecties
uitgevoerd waarin verschillende type OO op verschillende diepte waren
aangebracht.
Voor Burgemeester, het magazine van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, schreven we een interview met burgemeester Nelly Kalfs en Jan van Belzen als onafhankelijk voorzitter van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO) over de vondst van OO.
Op 14 juni 2023 organiseert VEO weer een Netwerkbijeenkomst! Het moment voor opsporingsbedrijven, overheden, adviseurs en andere betrokkenen om elkaar te ontmoeten en te inspireren.
Naar aanleiding van een evaluatie heeft de VEO besloten de Geschillenregeling OCE in te trekken en de Gedragscode te actualiseren en uit te breiden met een klachtenprocedure.
Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van VEO, Rijkswaterstaat en TNO heeft een richtlijn opgesteld voor de inzet van beveiligd materieel bij de opsporing van ontplofbare oorlogsresten.
Het CS-OOO stelt eisen aan de validatie van detectieapparatuur. De Overleggroep opdrachtgever- en opdrachtnemerschap wenst meer uniformiteit te krijgen in de wijze waarop bedrijven de validatie uitvoeren. Daarom is de handreiking opgesteld, waarin de eisen uit het CS-OOO verder worden uitgewerkt.