banner.jpg

Nieuwsbrief april 2016

Belang normenkader CE breed gedragen!

OCE netwerkbijeenkomst 7 maart 2016

De 2016 editie van de netwerkbijeenkomst in ‘De Kuip’ te Rotterdam was een groot succes. Met bijna 200 deelnemers was dit verreweg de best bezochte netwerkbijeenkomst. Opvallend was de brede vertegenwoordiging vanuit Rijksoverheid, gemeenten, waterschappen, opdrachtgevers, adviseurs en opsporingsbedrijven.


Er is gesproken over de financiering van het opsporen van CE en het belang van een Normenkader CE. Ook zijn de aanwezigen geïnformeerd over de actuele stand van zaken betreffende het WSCS-OCE. Zoals onafhankelijk VEO voorzitter Hans Oosters in zijn slotwoord aangaf: het is goed om met een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen jaarlijks stil te staan bij de ontwikkelingen rondom Conventionele Explosieven. 


Graag treffen wij u weer bij onze volgende netwerkbijeenkomst in 2017! 


Lees meer over de bijeenkomstErvaringen Handreiking Samenloop archeologie & CE

In 2014 hebben SIKB en VEO gezamenlijk de Handreiking Samenloop archeologie en explosievenopsporing uitgebracht. Gebruikt u de Handreiking? Wat zijn uw ervaringen en mist u zaken? Deel uw ervaringen door het invullen van een korte online enquête. De eerste 5 inzenders krijgen een mooie publicatie op het gebied van archeologie en onderzoek van Modern Oorlogserfgoed.


Doe mee aan de online enquête

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief