banner.jpg

Terugblik op Kennisuitwisselingsdag CE 31 mei 2018

Op donderdag 31 mei 2018 organiseerde VEO voor de vierde keer een Kennisuitwisselingsdag CE. Vele experts uit het CE werkveld kwamen naar Restaurant '3 Zussen' in Meteren om met elkaar te discussiëren en kennis uit te wisselen over actuele thema's.


Plenaire start

Henk Koopman heeft de aftrap van de Kennisuitwisselingsdag verzorgd met een zeer interessante presentatie over 'Vergeltungswaffe eins vanuit Nederland'. Koopman heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar Vergeltungswaffen in binnen- en buitenlandse archieven en lanceerlocaties bezocht en kon daar zeer boeiend over vertellen.  Hij is lid van de SGLO en auteur van het recent beschikbare boek “Vergeltungswaffen in Nederland. De inzet van de V.1, V.2 en V.4 vanaf Nederlands grondgebied 1944-1945”. 

Na de presentatie van de heer Koopman heeft secretaris Arjan Hol de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van de WSCS-OCE en het Certificatieschema Vooronderzoek en Risicoanalyse CE. 


Twee rondes, drie thema's

Na het plenaire gedeelte zijn de deelnemers in drie groepen uiteengegaan om per groep één van de volgende drie thema's te bespreken:

  1. Definitie verdacht gebied en aan de slag met een casus afbakening verdacht gebied 
    o.l.v. Maurice de Cock, T&A Survey
  2. Samen werken aan de verdere ontwikkeling van de richtlijnen afbakening verdacht gebied
    o.l.v. Lennart van Oudheusden, Saricon
  3. De meerwaarde van de informatie verkregen uit buitenlandse archieven 
    o.l.v. Bas van Wiggen, Bombs Away

Na de lunch vond een tweede kennisuitwisselingsronde plaats waarbij in een gewijzigde groepssamenstelling nogmaals over bovenstaande thema's werd gediscussieerd. 

Plenaire terugkoppeling

Na de kennisuitwisselingsrondes hebben de drie 'thema-eigenaren' plenair een terugkoppeling gegeven van de discussies en uitkomsten. Net als na de vorige Kennisuitwisselingsdag zullen ook deze keer de resultaten van de discussies door het secretariaat worden samengevat in een Kennisuitwisselingsdocument. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief