banner.jpg

Terugblik op Kennisuitwisselingsdag CE 14 februari 2019

Op donderdag 14 februari 2019 stond de vijfde VEO Kennisuitwisselingsdag CE op het programma. Ongeveer 50 experts uit het CE werkveld kwamen naar restaurant '3 Zussen' in Meteren om met elkaar te discussiëren en kennis uit te wisselen over actuele thema's.


Plenaire start

Na de opening door de secretaris van VEO, Arjan Hol, kreeg Maarten van Riel van Saricon het woord. Hij gaf een interessante presentatie over de 'CE-problematiek op de Noordzee en hoe dit (deels) ondervangen kan worden door het combineren van narratieve geschiedenis en ‘big data’.  Vervolgens heeft secretaris Arjan Hol de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van de WSCS-OCE en het Certificatieschema Vooronderzoek en Risicoanalyse CE. Aansluitend heeft Lennart van Oudheusden namens de VEO werkgroep een toelichting gegeven op het Concept Richtlijnen afbakening verdacht gebied.


Twee rondes, vijf thema's

Na het plenaire gedeelte zijn de deelnemers in drie groepen uiteengegaan om tijdens de eerste kennisuitwisselingsronde de volgende thema's te bespreken:

 1. Concept richtlijnen afbakening verdacht gebied
  Referentie-uitspraken / documenten voor afbakening verdacht gebied
  o.l.v. Lennart van Oudheusden, Saricon
 2. Onderzoeksvragen / onderzoeksprogramma
  o.l.v. Menno Ribbens, Expload
 3. Invoering certificatieschema Vooronderzoek en Risicoanalyse
  o.l.v. Jan Slagers, Armaex  

Na de lunch vond een tweede kennisuitwisselingsronde plaats waarbij in een gewijzigde groepssamenstelling over de volgende thema's werd gediscussieerd:

 1. Concept richtlijnen afbakening verdacht gebied
  Referentie-uitspraken / documenten voor afbakening verdacht gebied
  o.l.v. Arjan Hol, VEO
 2. Onderzoeksvragen / onderzoeksprogramma
  o.l.v. Lennart van Oudheusden, Saricon
 3. Databeheer en data delen
  o.l.v. Menno Ribbens, Expload


Plenaire terugkoppeling

Na de kennisuitwisselingsrondes hebben de 'thema-eigenaren' plenair een korte terugkoppeling gegeven van de discussies en uitkomsten. De resultaten van de discussies over de vijf thema's worden door het secretariaat samengevat in een Kennisuitwisselingsdocument en ook verder besproken en uitgewerkt in de VEO-werkgroepen. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief